Składniki:
Wykonanie:- 500g mięsa gulaszowego pokrojonego w małą kostkę
- 2 ząbki czosnku
- 200g cebuli
- 20g oleju
- 100g koncentratu pomidorowego
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 2 łyżki papryki słodkiej mielonej
- 0,5 łyżeczki pieprzu cayenne (kto lubi mniej ostre potrawy daje mniej)
- 0,5 łyżeczki kminku mielonego
- 1 łyżka majeranku
- 2 liście laurowe małe
- 150g papryki czerwonej (ewentualnie kolorowej)
- 200g-250g ziemniaków pokrojonych w kostkę
- vegeta/przyprawa uniwersalna z TM
- 300g wody (potem uzupełnić do 2 litrów)
- 0,5 puszki groszku zielonego
- natka pietruszki
- czosnek i cebula - rozdrobnić 3 sek/obr. 5, zgarnąć na dno naczynia
- dodać olej - dusić 3 min./Varoma/obr. 1
- dodać mięso - dusić 5 min./V/obroty wsteczne/delikatne mieszanie SOFT
- dodać przyprawy (papryka słodka, sól, pieprz, p.cay,kminek,majeranek, liście,vegeta),koncentrat i 300g wody - gotować 40 min./100 st/obr.wsteczne/SOFT, koszyczek na górze
- dodać paprykę pokrojoną w kostkę, ziemniaki i wodę do 2 litrów - gotować 25 min./100 st/obr.wsteczne/SOFT, koszyczek na górze
- można dodać groszek i przystroić natką :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz