piątek, 3 stycznia 2014

Sernik z migdałami

Składniki:

  • 0,5 kostki masła
  • 1kg sera białego
  • 8 jaj
  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • 2 budynie śmietankowe lub waniliowe
  • bakalie
 Wykonanie:

  1. Masło stopić i ostudzić.
  2. Całe jaja zmiksować z cukrem pudrem.
  3. Dodać ser i zmiksować.
  4. Dodać stopione masło i zmiksować.
  5. Dodać budynie w proszku i zmiksować.
  6. Dodać bakalie i wymieszać.
  7. Przelać do okrągłej formy (wysmarowanej wcześniej margaryną LUB wyścielonej papierem do pieczenia formy. Można zrobić spód z pokruszonych herbatników lub biszkoptów.)
  8. Piec: 40 min / 180 st. termoobieg, 10 min / 200 st. dolne i górne
  9. Można wykonać polewę:
  • 1/3 kostki masła
  •  4 łyżki cukru
  • 1,5 łyżki wody
  • 2 łyżki kakao
Wszystko włożyć do garnka i rozpuścić.Gdy wystygnie, polać zimny sernik :)
Wysypać na polewę dowolną ilość migdałów.

SMACZNEGO ŁAKOMCZUCHY :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz