sobota, 4 stycznia 2014

Muffinki cappucino

Składniki:

SUCHE:
  • 2 szklanki maki pszennej
  • 3/4 szklanki cukru (może być mniej)
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej (może być INKA)
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczka cynamonu
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
 MOKRE:
  • 1 szklanka mleka
  • 0,5 kostki rozpuszczonego masła (ostudzonego)
  • 1 rozbełtane jajo
  • kilka kropli olejku waniliowego
OSOBNO:
  • pół tabliczki czekolady (pokruszonej)
Wykonanie:
  1. Suche produkty zmieszać w misce nr 1 (większa miska)
  2. Mokre produkty zmieszać w misce nr 2
  3. WAŻNE! Do SUCHYCH dodajemy MOKRE +czekoladę :)
  4. Bardzo krótko mieszamy (mogą być grudki). Długie mieszanie powoduje, że muffinki robią się twarde.
  5. Pieczemy przez 20 min w temp. 190 st.
  6. Porcja na 12 sztuk 
SMACZNEGO :)

1 komentarz: